CHILL, SYNOPSIS NL

Chill poster

 

David, een kok van 26 jaar, heeft in Italië een aanvullende opleiding gevolgd voor het maken van ambachtelijk ijs. Nu wil hij als zelfstandige wat gaan doen met die opleiding. We volgen hem van Mykonos naar Gouda, waarbij David zijn plannen aanpast en bijstelt. De filmmaakster volgt David te midden van klanten, onder wie in het bijzonder toeristen. David is haar neef.
 
David gaat van start in Mykonos. Een eigen bedrijf heeft hij nog niet, maar wel is hij al zelfstandig bezig met het maken van ijs. Onder moeilijke omstandigheden – lange dagen makend en werkend op 40 bij 40 vierkante centimeter – produceert hij 120 kilo zo fatsoenlijk mogelijk ijs per dag.
 
Terug in Nederland begint David, samen met zijn jeugdvriend Tjeerd, een eigen bedrijf op te starten: David’s Gelato. Voorbereidingen treffen ze in hun geboorteplaats Moordrecht; ze proberen het werkelijk ambachtelijk maken van diverse ijssoorten uit en zoeken personeel voor de verkoop. Ook schaffen ze in Turijn een heuse Piaggio aan om mee te gaan venten. Al in hun tijd in Moordrecht starten ze die verkoop.

Tot een eerste eigen zaak komt het, twee jaar na Mykonos, in Gouda. Direct is dat een succes en dus maakt David nieuwe plannen.
 
 

share on twittershare on tumblrshare on pinterest
Comments are closed.
follow me on twitter iconRSS